Lavinia Nistor

Sunt un suflet boem condus prin viață de o sete de cunoaștere și noi descoperiri și de dragoste pentru oameni și Viață în toate formele ei. Sunt un călător al lumii exterioare dar și a celei interioare.

Drumul meu ca instructor de Yoga a început în 2019 cu OneYoga în Thailanda, unde am obținut prima mea certificare de 200RYT. Aceasta a fost urmată de o călătorie în India anul acesta, unde am absolvit programul Yin & Vinyasa Yoga 300RYT cu TrimurtiYoga.

Predau Yoga de 3 ani și facilitez live sau online clase de grup și private în București, retreat-uri de Yoga, ateliere pentru dezvoltare personală și sesiuni de terapie prin sunet.

Prin Yoga te voi ghida blând în explorarea mai multor stiluri de Yoga (mai dinamice de tip Vinyasa sau mai statice, de relaxare de tip Yin), tehnici de respirație și meditație astfel încât, să te poți bucura și tu de efectele minunate ale acestei practici.

Ce iubesc cel mai mult la Yoga este schimbarea pe care o aduce, transformarea atât subtilă, cât și exterioară. Este conexiunea cu sinele interior și sentimentul de pace și armonie care se așterne după practică. Yoga este mult mai mult decât o practică fizică, este o modalitate de a trăi și de a fi în lume.

Povestea mea

Pe lângă pasiunea pentru Yoga sunt un avid călător boem (46 de țări vizitate) și digital nomad. 

Mi-am dorit să călătoresc încă de pe băncile școlii astfel că atât facultatea cât și primul job le-am ales în funcție de posibilitățile de ducă.

Am lucrat 6 ani în corporație, un job care m-a tot plimbat prin lume, însă după o vreme începusem să simt puternic că nu aparțin acelei lumi. Simțeam un strigăt lăuntric de a-mi lua zborul.

Mi-am dat demisia și am început un business online ce mi-a adus libertatea de mișcare mult visată. Au urmat 6 ani de vis, în care am călătorit în jurul lumii, ducând o viață seminomadă, cu șederi mai lungi sau mai scurte în Asia și America de sud.

Așa am făcut o pasiune pentru șederile în Bali și Thailanda ce mi-au devenit o a doua casă. În Bali am și ajuns prima oară la o ședință de Yoga de la care am plecat epuizată și dezamăgită de corpul meu. Nu am făcut click cu Yoga din prima, însă s-a tot ținut după mine, mai apoi în India, Thailanda, Bali, Sri Lanka și până în Filipine.

Pe o insulă tropicală din arhipelagul thailandez a început să mă prindă și tot acolo m-a sedus prima oară ideea de a merge mai profund, de a face un curs complet.

Și cum viața vine mereu cu ale ei valuri, după perioada de rai a urmat o perioadă de zbucium, în care din rai am plonjat parcă direct în purgatoriu.

Pe atunci credeam că the Dark Night of the Soul e literalmente doar o noapte dar am ajuns să înțeleg că de fapt e mult mai mult de atât. Vine o perioadă în viață când ni se cere să ne reîntoarcem spre părțile adânc ingropate în noi, spre umbrele noastre, să le aducem la lumină pentru a ne da voie să simțim și să eliberăm energia reprimată și blocată în corp din trecut.

Atunci au început să iasă la suprafață rănile emoționale, durerile fetiței interioare, fricile moștenite, credințele limitative și toți demonii interiori spre care nu mă uitasem vreodată. Au venit avalanșă spre mine si m-au înecat. Mintea, inima și corpul și-au declarat război deschis.

Cu mintea zgomotoasă, inima ferfeniță, cu insomnii și anxietate am plecat iară spre Asia, să fac cursul pe care îl tot amânasem.

Yoga a fost salvarea mea. A fost si este cadoul cel mai frumos pe care l-am primit de la Univers: un set de instrumente magice care să mă ajute să navighez prin valurile vieții fără să mă mai înec vreodată.

Yoga a declanșat un proces de inginerie interioară, a trezit în mine un observator onest care a deschis ochii și a început să facă curățenie pe dinăuntru. Corpul s-a transformat mult eliberând traume și energie blocată de mult uitată, mintea s-a liniștit și ascultă de mine iar emoțiile sunt recunoscute și acceptate, iar eu nu încetez să mă uimesc de magia acestei practici ce m-a transformat ca om și continuă să o facă.

Yoga m-a deschis către Viața ce palpită și respiră în orice e viu. M-a ajutat și mă ajută să-mi acutizez senzitivitatea către Viață, către bucuria de a trai, către plăcerile lucrurilor simple și către Natura.

Yoga mi-a schimbat alchimia interioară atât de frumos încât am simțit că am primit asta ca pe un cadou pe care vreau să îl împart cu tine și cu toată lumea.

Te cuprind,

Lavinia

Hai să ne cunoaștem și să practicăm Yoga împreună!