💡Cred că primul pas spre vindecarea emoțională stă în curajul de a-ți recunoaște blocajele emoționale si rănile nevindecate.

Eu una am văzut la mine cum experiențe reprimate de acum ceva ani buni (despre care nu credeam ca au lăsat reziduuri) s-au întors la mine, spre a fi procesate corect atunci când mi-am dat voie să le simt.

🕯Când suntem respinși, răniți sau trecem prin traume emoționale pe care nu știm să le gestionăm, aruncăm sub preș tot ceea ce nu știm să digerăm, însă toate emoțiile alea nu dispar. Avem senzația că a trecut și gata timpul le vindecă pe toate, însă emoțiile neprocesate sănătos rămân în corp și ne blochează energia, vitalitatea sau chiar se transformă în răni emoționale care inconștient ne guvernează relațiile și modul cum ne raportam la ceilalți.

So, ce facem cu emoționalul? CUM simțim sentimentele? Un subiect care pare evident dar pe care a trebuit să-l învăț. 💔

E important să știm cum să ne trăim emoțiile, alea incomode că la alea de instagram ne pricepem toți 😃

Ce facem cu furia, tristețea, anxietatea și prietenele lor? 😡😭🤯😤

Ei bine, le SIMȚIM. Nu fugim, nu ne uităm la serialul preferat, nu fumăm, mâncăm ca să le reprimăm. Stăm cu ele, ba chiar le invităm la masa noastră și vedem ce au să ne spună, fără însă să le raționalizăm, analizăm sau să le gândim. Emoțiile se simt în corp și nu în minte. 🤔

Atunci când mintea creează o poveste (“I’m not enough, nu merit xyz etc) în jurul sentimentului, oprește-o. Redirecționează-ți atenția din minte în corp. Vezi unde se simte emoția aia în corpul tău (ex: îmi simt pieptul strâns, rigid etc) fără să mai angajezi mentalul. Apoi respiră în zona aceea și dă-i voie (fricii, tristeții ) să treacă prin tine, să iși facă ciclul.

Mintea e vicleană și de multe ori te va seduce înapoi la tiparul emoție-gând-poveste. Când se intamplă asta reamintește-ți să revii la corp.

Respiră adânc, profund și continuă să simți corpul și senzațiile aferente emoțiilor tale. Lasă feelingul să existe și ai încredere că o să treacă. Observă-l cum se transformă, cum se schimbă. Dă-i voie sa treaca prin tine și în final observă și că yu-huu you have survived!